250 deelnemers bij de 11-molenfietstocht

5 juli 2019

Afgelopen zaterdag werd de eerste editie van de 11-molenfietstocht gehouden. De organisatie was in handen van de Lions organisatie in Leiderdorp. Initiatiefnemer Erik Kopp, molenaar van de Munnikkenmolen bij het eindpunt van de tocht: ...“We zijn ontzettend blij met zoveel deelnemers, het is zeer de moeite waard om het volgend jaar nog een keer te doen.”...

De tocht voerde langs elf molens van de Rijnlandse Molenstichting waar een stempel moest worden gescoord. Elke molen kon ook worden bezocht en aanwezige molenaars vertelden enthousiast over hun molen. Het aantal kilometers was circa 40. De  De tocht begon met mooi weer met later in de middag een paar buitjes. Maar de biertap en de friteskraam aan het einde van de tocht bij de Munnikkenmolen maakten veel goed en de tongen los.