Molenaar worden?

MOLENAAR WORDEN?

 

Heb je interesse om molenaar te worden? Dat kan, want met enige regelmaat komen er plaatsen vrij op een van onze molens. Natuurlijk gaat daar een gedegen opleiding aan vooraf. Geen opleiding in de schoolbanken, maar vooral een opleiding door met een molen bezig te zijn. Onder leiding van een van onze ervaren molenaars leer je de kneepjes van het vak. Bij mooi weer, maar ook bij regen en wind én in alle seizoenen.

 

Toekomstige molenaars kunnen een opleiding volgen bij het Gilde van Molenaars. Deze organisatie biedt landelijk de opleidingen aan die ook door molenaar/instructeurs van de Rijnlandse Molenstichting worden verzorgd.

Maar de Rijnlandse Molenstichting heeft ook zijn eigen praktijkgerichte opleidingen voor leerling-molenaars op molens van de Rijnlandse Molenstichting. Onze opleidingen leiden op voor drie examens:

 

Molenaar A: Je hebt je praktijk opgedaan op verschillende type molens van de Rijnlandse Molenstichting. Als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd, kun je molenaar worden op een van onze molens.

Molenaar B:  Je hebt je praktijk opgedaan op verschillende molens van hetzelfde type van de Rijnlandse Molenstichting, bijvoorbeeld op verschillende wipmolens, of bovenkruiers. Je kunt dan molenaar worden op een van de wipmolens, of een van de bovenkruiers van de stichting;

Molenaar C: Je hebt je praktijk opgedaan op één bepaalde molen van de stichting en daar heb je ook je examen afgelegd. Je bent dan uitsluitend molenaar op die molen.

 

Ben je geïnteresseerd? Lees dan ons opleidingsplan.

 

Wil je een gesprek over de mogelijkheden die het molenaarschap biedt? Leg contact met onze coördinator Opleidingen: Hans de Graaf, mailadres: molenaarscommissie@rijnlandsemolenstichting.nl

 

Download ons opleidingsprogramma

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info