Ab Brekelmans

Molenaar op Rietveldsemolen

“Hier heerst nog steeds de rust”

 

“Ik woon sinds 1984 in de Rietveldse Molen. De woonkamer was er, zoals die nu is, de rest heb ik in de loop van de tijd vernieuwd. Het is ondertussen een vijfentwintig jaren plan geworden, maar dat is nu eenmaal zo. Ik woon hier heerlijk ruim, met een flink stuk tuin om de molen. Van buren heb je geen last en ik kan de buien goed zien aankomen. Het uitzicht is in de loop van de jaren wel wat minder geworden sinds in Alphen aan den Rijn de wijk Kerk en Zanen is gebouwd en het Archeon. In 1984 was alles nog weiland om me heen, maar nu zie je ook recreatiebos en kwekerijen. Maar ik klaag niet, want hier heerst nog steeds de rust."

 

“Ik draai al zo’n 30 jaar. Ik hou van timmerwerk en zo raakte ik geïnteresseerd in molens. Die techniek is zo prachtig. En al sta ik tegenwoordig niet meer met open mond te kijken als de wieken rondgaan, ik geniet er nog elke keer van. En erin wonen is geweldig; ik zit mooi op mijn plek."


“Kees van der Lede en ik zijn hier de molenaars. De samenwerking duurt al meer dan tien jaar. Het klikt goed tussen ons. We staan erom bekend - en daar genieten we van - dat we de molen flink laten doormalen. Kees is nog fanatieker dan ik, hoor. We vinden het mooi als de molen goed staat te schudden. Afhankelijk van het weer malen we drie dagen per maand. Niet voor de polder, dat is eigenlijk wel jammer. De Rietveldse Molen heeft wel eens vier jaar stil gestaan. Dat was eerst wennen, later leek het makkelijk, maar toen alles weer werkte, was dat erg fijn.”

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info