Afgelopen zaterdag is oud-molenaar Ger Abraham overleden

Terug naar nieuwsoverzicht

22 december 2021

 

Ger was sinds 1982 molenaar bij de Rijnlandse Molenstichting.

Eerst op de Nieuwe Hofmolen in Warmond, daarna in 1990 op de Doeshofmolen in Leiderdorp.

 

Uit een interview met Ger Abraham in het molenboek dat uitgebracht is vanwege het 50 jarig bestaan van onze stichting tekenen wij op:

 

…”In 1982 deed ik molenaarsexamen. Ik werkte toen nog als civiel ingenieur bij het Waterloopkundig Laboratorium in Delft. Na drie jaar op de Nieuwe Hofmolen in Warmond kwam ik in 1990 op de Doeshofmolen in Leiderdorp. Als de Rijnlandse Molenstichting haar 50-jarig bestaan viert, ben ik 80 jaar. Thomas Hoogervorst is het vaakst op de molen en maakt er de meeste omwentelingen

Toen ik op de Doeshof kwam ontbrak het gaande werk. Met de huurder van de molen was afgesproken wanneer de molen zou draaien. In 2004 is de molen maalvaardig gemaakt en werd toen niet langer verhuurd. Voor het eerst na lange tijd kon de molen weer water verzetten. Vanaf toen was ik elke zaterdag op de molen. Mijn vrouw komt mee als het warm is, zij is een goede mooiweer-molenares.”…We wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies. 

 

In verband met het overlijden van Ger Abraham verzoeken wij onze molenaars, als zij in de gelegenheid zijn, om hun molen tot en met 27-12 in de rouw te zetten.

 

Foto 1: Portretfoto uit het Jubileumboek
Foto 2: Ger Abraham (links) ontvang een weerstation bij de heringebruikstelling van de Doeshofmolen in juni 2004.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info