Bestuur tekent koopovereenkomst Molendriegang

Terug naar nieuwsoverzicht

Afgelopen donderdag tekenden voorzitter Kees Wassenaar en secretaris Bart Vermeulen namens de Rijnlandse Molenstichting de koopovereenkomst voor de Molendriegang Driemanspolder.

In het afgelopen jaar is veelvuldig onderhandeld met de Provincie Zuid-Holland over de verkoopvoorwaarden. Met het tekenen van de overeenkomst komt daar een einde aan en is de weg vrij om nog dit jaar de overdracht van de molens te doen plaatsvinden.

Ondanks de handtekeningen onder de overeenkomst, moeten er nog enkele andere officiële stappen gezet worden voordat de molens daadwerkelijk kunnen worden overgedragen.

De Provincie heeft de molens in 1958 gekocht om te voorkomen dat ze zouden worden afgebroken. Een jaar later werd om dezelfde reden de Rijnlandse Molenstichting opgericht.

In de afgelopen tien jaar heeft de provincie het standpunt ingenomen dat het beheer van deze monumenten geen taak meer is en zocht ze een kandidaat voor de overname. De Rijnlandse Molenstichting bleek uiteindelijk als enige aan de voorwaarden te voldoen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info