Cursus reanimatie, EHBO en blusmiddelen

Terug naar nieuwsoverzicht

15 mei 2023

Vorige maand is er door de Rijnlandse Molenstichting een cursus Reanimatie, EHBO en een instructie blusmiddelen aangeboden aan de molenaars en leerling-molenaars.De veiligheid in en rondom de molen is van groot belang voor de molenaar en de bezoekers. De cursus werd georganiseerd in samenwerking met het bedrijf Levensreddend.nl.

Aan de cursus is door 42 personen deelgenomen. Verschillende molenaars hebben niet deelgenomen omdat zij de cursus Bedrijfshulpverlening bij hun werkgever volgen.

Bij de cursus Reanimatie is uitgelegd en geoefend hoe te handelen bij bewusteloosheid, totdat eventueel de ambulancedienst de taken overneemt.

Ten aanzien van de EHBO is ingegaan op het behandelen van kleine verwondingen, grote verwondingen en shock. En daarnaast het gebruik van een tourniquet en de meest voorkomende letsels.

Bij de instructie blusmiddelen werd de cursist in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met het gebruik van verschillende brandblussers zoals de poederblusser en de schuimblusser. Tevens werd uitgelegd wat wel en wat niet te doen bij een brand.

Alle deelnemers hebben de cursus als heel nuttig ervaren. Als Stichting willen we graag dat de kennis op peil blijft, dus de cursus zal periodiek herhaald worden zodat onze molenaars en bezoekers zo veilig mogelijk blijven. 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info