De Zelden van Passe in de Klem

Terug naar nieuwsoverzicht

Op de A4 ter hoogte van Zoeterwoude vinden de werkzaamheden plaats van de RijnlandRoute. Dat betreft het toekomstige knooppunt Hofvliet; de verbinding tussen een nieuwe weg van Katwijk naar de A4. Op dat knooppunt staat de Zelden van Passe, een prachtige achtkant rietgedekte poldermolen. 

 

De Rijnlandse Molenstichting heeft, jaren geleden, alle mogelijkheden aangegrepen om te voorkomen dat het Knooppunt Hofvliet naast onze molen de Zelden van Passe zou ‘aanlanden’. Helaas zijn onze beroepsmogelijkheden afgewezen. Daarna zijn pogingen in het werk gesteld om dan maar de molen te verplaatsen, twee- of driehonderd meter het binnenland in. Ook dat werd afgewezen. 
We zien langzamerhand de resultaten. Pieter Sleeboom en Roos Jansen maakten recent foto’s. Roos laat met haar drone van het contrast zien tussen de groene polder en de overweldigende infra-structuur van het toekomstige knooppunt. Pieter laat vanuit de toekomstige fly-over zien hoe de molen wordt ingeklemd: de Zelden van Passe in de klem. 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info