Het Gilde is de koningsspil van de molenwereld

Terug naar nieuwsoverzicht

1 september 2022

 

Bij de start van de draaimarathon van het Gilde van Vrijwillig Molenaars in Zuid-Holland stond onze voorzitter Kees Wassenaar stil bij de betekenis van Het Gilde voor ons erfgoed.

Op donderdag 1 september was de start van de draaimarathon van het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Dit is een activiteit in het kader van het 50-jarig bestaan van het Gilde.

Bij de Boterhuismolen in Warmond werd dit heugelijk feit gevierd omdat op deze molen op 29 juli 1972 het éérste molenaarsexamen in Zuid-Holland plaats vond.

Voorzitter Kees Wassenaar stond stil bij de cruciale rol die het Gilde speelt in de opleiding van nieuwe molenaars. Want onze molenaars zijn de “koningsspil van onze organisatie”.Wassenaar roemde het Gilde verder als een professionele organisatie en sprak de verwachting uit dat er nog een lange en constructieve samenwerking volgt.De Rijnlandse Molenstichting wil het ambacht van molenaar bewaren en bevorderen en daardoor de gebruiken en de opleiding van molenaars stimuleren. Dit immaterieel erfgoed komt onder andere tot uitdrukking in de standen van de wieken van de molens.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info