Kinderfeest op de Broekdijkmolen

Terug naar nieuwsoverzicht

8 mei 2023

Zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 is het feest op de Broekdijkmolen. Tijdens de Nationale Molendagen zullen de molenaars Ben Hoogduin en Klaas Wassens rondleidingen geven. Ze vertellen hoe de molen het water uit de polder schept en hoe je de molen naar de wind kunt draaien. Wim Zalm kan vertellen hoe het er vroeger rond de molen uitzag. Hij kan je een wandelroute geven over de molens die ooit in de Merenwijk hebben gestaan.
Wil je zelf wat doen? Dan kun je een kleurplaat van de molen ophalen. Kinderen kunnen gelijk aan de slag, want de tafel met kleurpotloden staat al klaar! En houd je van muziek? Dan is er een klein draaiorgel, waar kinderen zelf aan mogen draaien!
In de huiskamer van de molen zullen radioamateurs een zendstation inrichten. Vanuit de molen zullen ze contact zoeken met collega’s in Nederland, België, Engeland, Canada en Australië.
Wil je ook radioamateur worden? Dan kun je op zaterdag leren om je voornaam in morsecode te seinen.
Alle activiteiten zijn onderdeel van de Nationale Molendagen 2023. De Broekdijkmolen is op zaterdag 13 en zondag 14 mei tussen 11.00 en 16.00 uur te bezoeken. Het draaiorgel en de radioamateurs zijn er op zaterdag. De rondleidingen en de kleurplaten zijn er op beide dagen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info