Molenaar Willem Waltman ontvangt Certificaat van Verdienste

Terug naar nieuwsoverzicht

21 mei 2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van De Hollandsche Molen heeft Willem Waltman het Certificaat van Verdienste ontvangen.
Willem kreeg het certificaat voor zijn grote en brede bijdrage aan het molenbehoud in zijn rol als molenaar en molenmaker.

Willem is beroepsmolenaar op de Molenviergang in Aarlanderveen sinds 1996, maar leerde het vak al op 17-jarige leeftijd op onze Stevenshofjesmolen. Hij is voor onze stichting de eerste molenaar van de molen Hoop doet leven in Voorhout.

Sinds 1980 is hij actief als molenmaker, waarvan de laatste 25 jaar bij de firma Verbij.
Verder verzorgt hij de opleiding van aspirant-molenmakers, is hij actief geweest voor het Gilde van Vrijwillige Molenaars en deed hij veel archiefonderzoek naar molens en polders in Rijnland.
Kortom, een enorme betrokkenheid bij het behoud van onze molens en het certificaat meer dan waard.

Willem staat op de foto rechts.