Molenaarsambacht als cultureel erfgoed erkend

Terug naar nieuwsoverzicht

7 december 2017

De UNESCO, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, heeft het molenaarsambacht ingeschreven als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Dat gebeurde tijdens de vergadering van het Comité van het UNESCO-verdrag in Zuid-Korea. Nederlandse molenaars zijn naar Zuid-Korea afgereisd om het goede nieuws in ontvangst te nemen.

 

Na de bekendmaking van het nieuws werden in het hele land molens drie dagen in de vreugdestand gezet, ook de molens van de Rijnlandse Molenstichting.

Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen is zeer verheugd over dit nieuws:… “Deze internationale erkenning betekent een grote impuls voor het molenbehoud, nu en in de toekomst. Het zijn immers de molenaars die de molens letterlijk tot leven brengen en ze zo bestaansrecht geven in de huidige samenleving.”…

 

Ook Erik Kopp, nationaal voorzitter van het Gilde van Vrijwillig molenaars, én molenaar van de Munnikkenmolen in Leiderdorp, is opgetogen over de erkenning: …“De overheid verplicht zich nu om een klimaat te creëren waardoor het ambacht in stand kan worden gehouden. Wij zijn hier in ieder geval hartstikke trots op en hopen dat het vak hierdoor meer bekendheid krijgt. Dat meer mensen denken: ik kan ook molenaar worden’’…

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info