Molenwandeling Broekdijkmolen Merenwijk Leiden

Terug naar nieuwsoverzicht

Zaterdag 3 September 2022 van 19 tot 20 uur
Zaterdag 3 september is er een wandeling rond de Broekdijkmolen. De route gaat door de Merenwijk te Leiden. De gids Wim Zalm zal u vertellen over de historie van de vier molens van de Broek- en Simontjespolder . Ook hoort u hoe de omgeving van de molen, de Merenwijk en de polder in de loop van de tijd zijn veranderd. De wandeling start om 19.00 uur bij de Broekdijkmolen, is 3 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. We eindigen weer bij de Broekdijkmolen.
De parkeergelegenheid bij de Broekdijkmolen is zeer beperkt. We raden u daarom aan om met de fiets of wandelend naar de molen te komen. Deelname aan de wandeling is gratis. U hoeft zich voor de wandeling niet op te geven. We vragen u om 18.45 uur aanwezig te zijn.
De wandeling vindt plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van Het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Meer informatie vindt u hierover op www.vrijwilligemolenaars.nl
Het adres van de Broekdijkmolen is Broekpolder 1, 2361 PA (X: 95258 Y: 466749 of N 52.185635 O: 4.513607). Info over de Broekdijkmolen vindt u op de pagina van de broekdijkmolen.

Molenwandeling in PDF

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info