Ruim 250 molen- en fietsliefhebbers deden mee aan de Elf molenfietstocht

Terug naar nieuwsoverzicht

19 juni 2022

Elf molens en molenaars openden zondag 12 juni 2022 de deuren voor de tweede editie van de Leiderdorpse Elf Molenfietstocht. De organisatie lag in handen van Lionsclub Leiderdorp, daarbij welwillend ondersteund door de molenaars van de deelnemende molens. Het was een grandioze zonovergoten dag. 
Deze editie volgden 253 deelnemers de uitgezette recreatieve fietsroute langs de molens, alwaar ze hun stempelkaart konden laten stempelen. Bijna alle molens waren open voor bezoek en de molenaars gaven uitleg en deden de rondleidingen. 
Er waren dit keer twee startplaatsen, in Leiderdorp en Hazerswoude-Rijndijk. Bij de Rijnenburgermolen waren er bovendien pannenkoeken en appeltaart en bij de Munnikkenmolen als elfde en laatste molen was een klein ‘food plaza’ ingericht met koele dranken, bier van de tap en er lagen hamburgers op de BBQ. 
De deelnemers waren weer reuze enthousiast, mede door het mooie weer. En ook omdat ze op plekken waren geweest die ze nog nooit hadden bezocht. De leuke verhalen van de molenaars maakten de dag geheel compleet. De netto-opbrengst (inschrijfgeld en horeca) van het evenement was 2000,- en komt ten goede aan de stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp.
Het was een superleuk evenement met heel veel blije mensen en een prachtige opbrengst.  
 
Deelnemende molens:
De Hoogmadese molen, de Vlietmolen, de Hondsdijkse molen, de Rijnenburgermolen, de Gerewip molen, de Rietveldse molen, molen Nieuwe Leven, de Groote molen, de Rodenburger, de Meerburgermolen (gesloten) en de Munnikkenmolen. 
 
Verslag: Erik Kopp.
 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info