Subsidie voor groot onderhoud Vrouwgeestmolen en Grosmolen

Terug naar nieuwsoverzicht

29 januari 2022
De Provincie Zuid-Holland heeft subsidie toegezegd voor groot onderhoud aan de Grosmolen en de Vrouwgeestmolen.
Een groot deel van de kosten zijn hiermee gedekt. Aanvullend wordt nu bij fondsen naar de rest van het geld gezocht. We hopen aan het einde van de lente/begin van de zomer een definitief besluit te kunnen nemen om tot uitvoering over te gaan.

Bij de Vrouwgeestmolen moet o.a. het rietdek op de kap vervangen worden en zal de zeldzame lange Pot-spruit gerestaureerd worden.

foto van Molenmakersbedrijf Verbij

Geklonken lange spruiten, vervaardigd door de firma Pot aan de Kinderdijk zijn zeldzaam. De lange spruit in de Vrouwgeestmolen is de laatste geklonken spruit binnen het molenbestand van onze stichting.

De uitvoering van de spruit is nog zeldzamer.

De lange spruit verkeert nu nog in een zeer behoorlijke staat waardoor restaureren nog goed mogelijk is. Door de lange spruit nu te restaureren blijft zoveel als mogelijk historisch materiaal behouden.


Bij de Grosmolen zal het riet op de ondertoren opnieuw aangebracht worden en zijn werkzaamheden aan het gevlucht van de molen nodig.

Onze molens draaien helaas niet van de wind alleen. Wilt een bijdrage leveren aan het onderhoud van onze molens, kijk dan op de pagina Steun ons.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info