Terugblik Molendagen

Terug naar nieuwsoverzicht

31 mei 2023

Dit jaar genoten duizenden mensen dankzij een bezoek of door er langs te wandelen, fietsen of varen van de draaiende molens in onze regio, waaronder die van onze stichting. Dankzij zonnig weer en meer wind dan vorig jaar konden de molens goed draaien.
Bij een aantal van onze molens waren naast de rondleidingen door molenaars extra activiteiten.
 

bron: Kaag en BraassempromotieBij de Veendermolen in Roelofarendsveen genoten dankzij Kaag en Braassempromotie zo'n 30 bezoekers van een ontbijt met de molenaar, leerling-molenaars en onze voorzitter. Het gesprek ging onder andere over het vak van molenaar, want nieuwe molenaars zijn altijd welkom.
bron: Kaag en Braassempromotie
Verder werd door de wethouder een nieuwe wandelroute geopend en was de Swiffers Hoeve aanwezig met dieren.

Bij de Googermolen in Oude Wetering stonden borden met historische foto's waar molenaar Ron van Benten een verhaal bij had.

In Aalsmeer konden bezoekers van de Stommeermolen met een tonmolen en schepradmolen water verplaatsen en in de Buurtermolen te Rijpwetering waren molenschilderijen te bezichtigen.


Op de Broekdijkmolen in Warmond konden kinderen zich uitleven op kleurplaten en een klein draaiorgel en werd door zendamateurs gecommuniceerd met o.a. Canada, Australië en Engeland en werden morsecodes door bezoekers toegepast.

Voorzitter Kees Wassenaar en secretaris Bart Vermeulen bezochten tijdens het weekeinde negen molens en waren onder de indruk van de toegankelijkheid en vakkundige betrokkenheid van de molenaars en leerling-molenaars. Dat blijken toch de beste ambassadeurs van ons molenerfgoed.

In de media werd ook aandacht besteed aan Molendag:
Nieuwssite De Teyding filmde bij de Broekdijkmolen:https://www.deteyding.nl/nationale-molendagen-zeil-bijzetten-valt-niet-mee-video/
In de aanloop naar Molendag verscheen een interview met molenaar Amber Janssen in het Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/alphen-aan-den-rijn/amber-63-switchte-van-kleuterjuf-naar-molenaar-het-is-niet-een-beroep-het-is-een-roeping~ad43ff3a/
Omroep Unity kwam filmen op de Zuidwijksemolen in Wassenaar:

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info