Veel media-aandacht voor Molendag

Terug naar nieuwsoverzicht

Zaterdag hield Bollenstreek Omroep een radio-interview met molenaar Robert van Vuuren over zijn liefde voor de molens, hoe een dag op de molen eruit ziet en waarom de Lisserpoelmolen een bijzondere molen is. Waarom dat is kan je hier beluisteren:

Rond 46.25:
https://uitzendinggemist.onrcloud.com/sys/bollenstreek-omroep/programma/2024-05-11/1100

Omroep De Teyding nam een kijkje bij en in de Zwanburgermolen en interviewde molenaar Brigitte Bijl. Bij deze molen met samengewerkt met de vrijwilligers van de salonboot De Heere Schouten die de bezoekers naar de molen vervoerden. Het interview is hier te zien: https://www.deteyding.nl/nationale-molendagen-zwanburgermolen-per-salonboot-video/

En Bollenstreek Omroep maakte ook een reportage van de activiteiten bij de Broekdijkmolen. Naast een interview met molenaar Klaas Wassens, zijn er ook reacties van de bezoekers te zien.
https://www.bollenstreekomroep.nl/video-nationale-molendagen-een-kijkje-in-de-keuken-bij-de-molenaars-van-de-broekdijkermolen/

 

Eerder was secretaris Bart Vermeulen al op Omroep Sleutelstad om onder andere te praten over het belang van het behoud van de molens in onze regio.
https://www.rijnlandsemolenstichting.nl/nieuws/molendag-op-omroep-sleutelstad-2024  
 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info