Onze molens zijn weer -beperkt- toegankelijk

25 mei 2020

Op 24 maart moesten we besluiten dat onze molens niet meer toegankelijk waren in verband met de uitbraak van het Corona-virus.

Conform de regeringsmaatregelen zijn de molens vanaf maandag 1 juni weer toegankelijk, zij het beperkt. Met het oog op de veiligheid van de molenaars én bezoekers gelden de volgende beperkende maatregelen:

  1. We houden ook bij bezoek zoveel mogelijk de anderhalve meter afstandsregel aan, wat betekent dat het aantal bezoekers aan onze molens beperkt van omvang zal zijn.
  2. Poldermolens en zeker de wipmolens en de kleine stenen molens zijn niet berekend op grote aantallen bezoekers. In dat geval zal de molenaar het molenverhaal zoveel mogelijk buiten de molen vertellen.
  3. Dan nog heeft de molenaar altijd het laatste woord om alle besluiten te nemen die naar zijn/haar mening noodzakelijk zijn om de veiligheid van molenaar en bezoekers te waarborgen.
  4. Met inachtneming van het voorgaande zijn onze molens op zaterdag 6 juni in principe open voor bezoek, met uitzondering van de molens waaraan wordt gewerkt. Dat zijn vooralsnog de Blauwe molen in Rijpwetering en de Stommeermolen in Aalsmeer.
  5. De eerstvolgende draaidag, na 6 juni, is zaterdag 5 september.
  6. Overigens blijft gelden: als de molen draait bent u in principe welkom. Dit met inachtneming van punt 1 t/m 3 hierboven.

 
Laatste nieuwsberichten


Meer nieuwsberichten